Nieuwe projecten Erdo B.V.

Winkelcentrum Diemerplein te Diemen


Erdo B.V. past een nieuw ontworpen felsbeplating toe als verticale gevelbekleding. Deze gezette felsbeplating wordt door middel van bevestigingsklips onzichtbaar bevestigd.

Het systeem is makkelijk en snel te monteren en geeft bovendien een hoge esthetische uitstraling.MFA "Tric-Trac" te VeenendaalNa het grote succes van Poppodium ‘De Vorstin’ en een eervolle vermelding voor het vakmanschap (met name voor het knip- en zaagwerk) hebben wij een nieuw project waarin alle beplating met de hand in het werk gezaagd dienen te worden.De aluminium gevelbekleding wordt geanodiseerd in twee kleuren en elk segment wordt handmatig pas-gezaagd en afgewerkt. Naast de esthetische afwerking voor de gevel verzorgt Erdo B.V. ook een groene afwerking van de dakbedekking, door middel van een mossedum dak, zowel op het vlakke dak als op de helling.Ecofactory te Apeldoorn


De Ecofactory te Apeldoorn: een icoon voor de duurzaamheid van de stad.

De engineering voor de gevel en het dak is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Erdo Staal. De kaders worden uitgevoerd in aluminium doospanelen, welke bevestigd worden in de voeg.De ‘rug’ van het pand wordt uitgevoerd met het door Erdo Solar speciaal voor dit project ontworpen potdekselprofiel met geïntegreerde zonnelaminaten. Met dit systeem creëer je 10 procent meer opbrengst dan met de huidige traditioneel geïntegreerde solarsystemen.Huisman te Schiedam
Erdo start met de engineering van de grootste constructiehal van Nederland én het hoogste gebouw van Schiedam: de nieuwe montageloods van Huisman.Door middel van een prefab systeem wordt alles buiten het bouwterrein voorgemonteerd en op de bouw in een relatief korte periode geassembleerd.


Kulturhus te OeneErdo B.V. zorgt voor de waterdichting van het Kulturhus te Oene. Zowel de bitumineuze dakbedekking en valbeveiliging als het aluminium felsdak zal verzorgt worden door Erdo B.V. De engineering is reeds gestart.Samen Wijs Accomodatie te Hilvarenbeek


Voor het project SWA te Hilvarenbeek zorgt Erdo B.V. voor de waterdichting.

Door middel van een aluminium felsdak zorgen wij voor een esthetisch ‘jasje’ wat tevens dient als een duurzame waterdichting.

Bij het ontwerp is ook aan het milieu gedacht. Er worden verschillende installaties toegepast om zo min mogelijk energie te verbruiken: een zogenaamde W.K.O.-(Warmte Koude Opwekking) installatie. Door middel van 56 stuks geboorde warmtebronnen, circa 40 mm diep, kan het gebouw zowel verwarmd als gekoeld worden.
Daarbij brengt Erdo B.V. onder het felsdak een energiedak van 100m² aan, welke middels de zonnewarmte en nachtkoelte tevens zorgt voor warmte en verkoeling.

De realisatie van het werk is momenteel in volle gang.Herontwikkeling Politiebureau te AlmeloHet huidige politiebureau voldoet niet meer aan de standaard wensen van het korps, dus onder leiding van aannemerij Goossen past Erdo B.V. een nieuwe esthetische schil toe, die tevens voor de waterdichting zorgt.


De gevel wordt waterdicht gemaakt met sandwich gevelbekleding. Voor deze waterdichte schil wordt strekmetaal en Emalit beglazing geplaatst. Wederom een project waarbij Erdo B.V. de keuze maakt de esthetische eis te splitsen van de waterdichte eis.

Ook het dakvlak wordt volledig gerenoveerd, met daarop een mossedum bedekking voor de groene uitstraling.Hogerhuis, op de Brouwerij te Enschede

Erdo participeert in de bouw voor dit ‘transparante’ wooncomplex, en verzorgt vor de aluminium afwerking van zowel de privacy schermen als de randafwerkingen.