Caland 2 Amsterdam

Dak- en Gevelbeplating
Caland 2 Amsterdam Opdrachtgever: Aannemersbedrijf Hegeman B.V. te Nijverdal
Architect: Atelier Pro Architecten te Den Haag
Principaal: Gemeente Amsterdam
Uitvoering beplatingen: Erdo B.V.
Uitvoering: mei t/m december 2018
Disciplines: Stalen dakplaten Circa 2000 m2. Speciaal ontworpen aluminium gevelbeplatingen in wildverband zetting Circa 3000 m2

Een kleine school wordt groot.Caland 2, nu nog gevestigd aan de Anderlechtlaan, maakt binnenkort een vervolgstart in een nieuw onderkomen, een prachtig pand aan de Vlaardingenlaan.

Het oude hoofdgebouw wordt gerenoveerd, dat is een monument. Maar daarnaast wordt nieuwbouw gepleegd om een school voor de toekomst bouwen. Het nieuwe gebouw, een ontwerp van architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag, zal helemaal worden ingericht op persoonlijk onderwijs. Leerlingen kunnen er straks actief met hun lessen aan de slag: er komen ‘nestjes’ (kleine werkruimten), science labs, crea labs, verwonderzalen, een theater- en een collegezaal. Naast het gebouw komt een sporthal met drie zalen. Aannemingsbedrijf Hegeman B.V., al meer dan 25 jaar een gedegen opdrachtgever van Erdo B.V. is de hoofdaannemer. Erdo verwezenlijkt onder andere met speciaal voor dit project ontworpen aluminium gevelbeplatingen de esthetisch hoogwaardige uitstraling die dit prestigieuze project tot een echte ‘eyecatcher’ maakt.