Composiet gevelbekleding

Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten, vaak worden hiermee vezelsterke kunststoffen bedoeld. Het wordt ondermeer gebruikt in de formule 1 en de luchtvaart. Maar steeds vaker geeft composiet ook bouwwerken een gezicht.

Met composiet is het mogelijk vormen te realiseren die in traditionele materialen niet of nauwelijks uitvoerbaar zijn. Denkt u hierbij aan complexe dubbel gekromde vormen of strakke lijnen. Het verlegt de creatieve grenzen bij het ontwerpen van gebouwen en gevels en kent daarbij vele voordelen.

De voornaamste eigenschappen van composiet is het lichte gewicht en de hoge mechanische sterkte in combinatie met de grote vormvrijheid. Daarnaast is composiet verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren van het palet. Dit materiaal kent geïsoleerde en ongeïsoleerde toepassingen met dragende en niet dragende gevelmogelijkheden.

Gevelelementen zijn beeldbepalend voor een gebouw en onder constante invloed van weer en wind. Een composiet gevel is zeer duurzaam, onderhoudsarm en het kan daarbij tegen een stootje.

Voor voorbeelden van composiet gevelconstructies die wij gerealiseerd hebben verwijzen wij u graag naar onze projecten.