Cortenstaal gevelbekleding

Cortenstaal kan worden voorzien van opvallende afwerkingen die gebouwen een modern, stijlvol uiterlijk geven. Cortenstaal zorgt voor een bijzonder, uniek, warm en continu veranderend effect op de gevel. In een afwisselend droge en natte omgeving vormt zich de zogenaamde ‘Patina laag’, een dichte oppervlaktelaag met een opvallend fraai roestbruin uiterlijk. Hierdoor is Cortenstaal zonder verdere corrosiebescherming te gebruiken als gevelbekleding.

Cortenstaal wordt ook wel weervast staal genoemd. Het is een sterk en weervast materiaal met een lange levensduur. Cortenstaal is ijzer waaraan de metalen koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Onder weersinvloeden oxideert het materiaal en gaat roesten. Deze roestlaag zit alleen op de buitenste laag van het materiaal en heeft een beschermende werking. Het laat geen zuurstof door zodat het materiaal niet verder roest. Het materiaal heeft dan ook een langere levensduur dan gewoon staal.

De uiteindelijke kleur die het Cortenstaal aanneemt wordt bepaald door een aantal factoren. De vochtigheid, temperatuur, blootstelling aan weersomstandigheden en de stand van een object kleuren het materiaal oranje, terra of bruin. Cortenstaal wordt in metaalkleur geleverd en verkrijgt na ongeveer één jaar zijn roestkleur.

Denkt u aan een Cortenstaal gevelbekleding voor uw project, neem dan contact op met ons voor vrijblijvend advies over prijzen en toepassingsmogelijkheden.