Energie- en klimaatdaken

De renovatie van vlakke bitumineuze- of kunststof daken is vanaf nu een prachtige kans om uw gebouw te verduurzamen. Met het innovatieve ERDO Klimaatdak combineert u een reeks eigentijdse eisen en voordelen in één oplossing. Energiewinning uit zonnewarmte en daglicht gaat samen met verlaging van uw koelkosten in de zomer. Als gebouwbeheerder profiteert u van de laagste onderhoudskosten en alle subsidievoordelen.

U als opdrachtgever kunt nu maatschappelijk en esthetisch verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord, omdat er van duurzame energie gebruik wordt gemaakt bovendien zijn alle toegepaste materialen recyclebaar. Esthetisch, omdat er geen onderhoudsgevoelige en ‘zichtbare' elementen op het dak worden geplaatst.

Het ERDO Klimaatdak is een lichtgewicht constructie die eenvoudig en snel op elk bestaand plat dak kan worden aangebracht. Het dak bestaat uit aluminium felsbanen die geleverd kunnen worden met amorfe zonnecellen. De banen worden door middel van lichtmetalen spanten op het dak bevestigd. Hiervoor is maar een klein aantal doorvoeringen in het bestaande dak nodig. Tijdens alle uitvoeringswerkzaamheden blijft het dak wind- en waterdicht. Door de enigszins bolle vorm doet het ERDO Klimaatdak denken aan een modern tropendak: energiewinning op duurzaam niveau!

Verlaging van koelkosten
Een ander voordeel van het ERDO Klimaatdak is de thermische isolatie in de zomer. Het zonlicht dat niet wordt geabsorbeerd voor omzetting in elektrische energie, wordt grotendeels weerkaatst. Het systeem werkt als een isolerende bufferzone. Dat resulteert in aanmerkelijk lagere kosten voor koeling in het gebouw.