Kunststof gevelbekleding

Kunststof is een relatief nieuwe vorm van gevelbekleding en is erg inventief. Sommige soorten zijn zo sterk dat ze vandalisme kunnen doorstaan terwijl andere soorten geschikt zijn om de luchtvochtigheid van uw gebouw te reguleren.

Bij kunststof wordt al snel gedacht aan hippe, felle kleuren. Natuurlijk zijn deze verkrijgbaar, maar het tegenovergestelde echter ook. Kunststof panelen die het uiterlijk hebben van hout zijn goede vervangers van de authentieke houten planken, ze ogen hetzelfde maar zijn veel gemakkelijker in onderhoud.

Kunststof gevelbekleding is vaak gemaakt van hoogwaardig PVC en kan in diverse vormen worden geproduceerd. De samenstelling staat garant voor uitstekende eigenschappen zoals kleurechtheid, zeer geringe uitzetting, ongevoeligheid voor kromtrekking onder invloed van zon, vocht of warmte. Kunststof is rottingsvrij en een ander groot bijkomend voordeel is dat deze vorm van gevelbekleding uitermate onderhoudsvriendelijk is. Zo is het periodiek schilderen van deze gevelpanelen overbodig en zijn ze daarnaast uitermate eenvoudig te reinigen. De bekleding is relatief eenvoudig aan de gevel te bevestigen omdat de panelen zeer licht zijn.

Erdo is de specialist als het aankomt op vakmanschap in de montage van kunststof kozijnen. Laat u informeren over de mogelijkheden.