Nieuwbouw ICB Post

Een toonbeeld van duurzaamheid en circulariteit

Opnieuw een prachtig voorbeeld hoe gebouwen tegenwoordig duurzaam en energieneutraal worden ontworpen en waar circulaire systemen en werkmethodes worden toegepast. De constructie is volledig van hout, zogenaamde CLT-elementen en demontabel.

Wij gaan in opdracht van Hegeman Bouw en Infra een compleet nieuw circulair daksysteem opleveren aan Prorail met een unieke terugnamegarantie bij einde levensduur van het dak. Compleet, circulair en duurzaam door het toepassen van circulaire isolatie van InSus en circulaire dakbedekking van Wédéflex. Het restmateriaal voeren we af naar onze circulaire HUB in Capelle aan den IJssel en wordt grotendeels gerecycled i.s.m. onze ketenpartners.

Harry van Dam, InSus: ‘Wij zijn er trots op dat we als duurzame koploper met onze hoogwaardige PIR-isolatie en ons unieke recycling concept een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie project.’

Christian Nijholt, Wédéflex: ‘Wij innoveren continu om onze producten nóg beter en duurzamer te maken. Voor een betere wereld. WeCare.’

Het circulaire dak wordt niet alleen duurzaam waterdicht. Mostert de Winter brengt ook een groendaksysteem aan om het water te bufferen. En om het veilig te kunnen betreden wordt er ook valbeveiliging geplaatst.

ICB Post Amersfoort is identiek aan ICB Post Utrecht (zie foto).

Erdo B.V.