Erdo Klimaatdak scoort op meerdere fronten

Erdo Klimaatdak scoort op meerdere fronten

Betere bescherming en minimaal onderhoud, minder opwarming van het dak en eigen energieopwekking. Het zijn drie van de grote voordelen van het Erdo Klimaatdak. Door een inventieve en slimme constructie zorgen wij voor renovatie en tegelijk voor een transitie van het bestaande dak tot Klimaatdak. Een dak dat beschermt, afkoelt en energie opwekt.

Erdo B.V.

Een renovatie en tegelijk transitie van uw bestaande dak tot Klimaatdak

 

In Nederland hebben we duizenden daken die niet alleen aan renovatie toe zijn, maar die ook een rol in de verduurzaming kunnen spelen. Om die twee doelen in één keer te realiseren, installeert Erdo het Klimaatdak. De lichtgewicht constructie voor het Klimaatdak kan op de ondergrond van bijna elk bestaand dak worden bevestigd en omvat praktisch het totale beschikbare dakoppervlak.

Snel en eenvoudig renoveren

Het nieuwe dak kan eenvoudig en snel op het bestaande platte dak worden aangebracht. De constructie bestaat uit aluminium felsbanen waarop amorfe zonnecellen zijn bevestigd. De felsbanen liggen op lichtmetalen spanten die aan het dak worden verankerd. Hiervoor is maar een klein aantal doorvoeringen in het bestaande dak nodig. Tijdens alle werkzaamheden blijft het dak wind- en waterdicht. Rondom de enigszins bolle vorm van het Klimaatdak realiseren we een brede goot van EPDM die direct aansluit op de dakrand. De verouderde dakbedekking verdwijnt daardoor volledig onder het Klimaatdak en de EPDM-goten langs de randen.

Verlaging van koelkosten

Een ander voordeel van het Klimaatdak is de thermische isolatie in de zomer. Een bestaand (zwart) plak dak absorbeert het zonlicht met als gevolg een forse opwarming van het gebouw eronder. Een Klimaatdak zet zoveel mogelijk zonlicht om in elektrische energie en weerkaatst grotendeels de zonnewarmte die op het dak valt. Bovendien fungeert het systeem als een isolerende bufferzone. Doordat de ruimte onder het Klimaatdak wordt geventileerd, blijft het in een gebouw veel langer koel. Dat levert een flinke besparing op in de koelkosten.

Kant en klare energiecentrale

De energiecentrale, die het Klimaatdak feitelijk is, wordt stekkerklaar aangeleverd en zal door erkende installateurs worden aangesloten. Door het grote oppervlak aan zonnecellen levert een dak niet alleen milieuwinst, maar ook een aantrekkelijk zakelijk rendement. Met een levensduur van de zonnecellen van minimaal 30 jaar – de levensduur van de dakconstructie en de materialen is 50 tot 100 jaar – zorgt het Klimaatdak dat u lange tijd kunt verdienen aan de zelf opgewekte energie. Met de huidige energietarieven bedraagt de terugverdientijd van de meerinvestering van het Klimaatdak gemiddeld 10 jaar.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het Klimaatdak voor uw situatie, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.