Een duurzaam dak voor nieuw gemeentehuis Waddinxveen

De gemeente Waddinxveen heeft een hoog ambitieniveau als het gaat om duurzaamheid. Als gebouw met een publieke taak heeft het nieuwe gemeentehuis (gerealiseerd in  het voormalige pand van Hema en Rabobank) bovendien een extra voorbeeldfunctie. Mede dankzij de wijze waarop Erdo het dak en de gevel uitvoerde, kreeg Waddinxveen een gemeentehuis dat aan deze hoge duurzaamheidseisen voldoet.

Aluminium Gevelbekleding

In opdracht van J.P. van Eesteren verzorgde Erdo de gevelbekleding van het nieuwe onderkomen van de gemeente Waddinxveen. In samenspraak met de opdrachtgever koos Erdo voor een aluminium composietpaneel met een dikte van 0,5 millimeter. In totaal beslaat de gevelbekleding een oppervlakte van 610 m2.

Hulpconstructie voor zonnepanelen

Op het dak van het nieuwe gemeentehuis zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Hiervoor ontwikkelde Erdo een speciale stalen hulpdraagconstructie, die het gewicht van de panelen kan dragen. Erdo bracht ook de andere onderdelen voor de dakbedekking van het gemeentehuis aan en zorgde voor de installatie van permanente valbeveiliging op het pand.