Van der Valk hotel, Tilburg

Duurzame dakbedekking draagt bij aan BREAAM Excellent-certificaat

Het nieuwe Van der Valk hotel in Tilburg beschikt over 150 hotelkamers, een à la carte restaurant, Live Cooking restaurant, hotelbar en op de zevende verdieping bevindt zich een skybar. Gasten van het hotel kunnen verder gebruik maken van een wellness- en fitnessruimte en hoogstaande congres- en vergaderfaciliteiten. Erdo droeg zijn steentje bij aan de bouw van het nieuwe hotel, dat het op een na hoogste duurzaamheidscertificaat draagt: BREAAM Excellent, het op een na hoogst haalbare keurmerk voor duurzame gebouwen.

Erdo B.V.

De groene daktuin combineert duurzaamheid met esthetiek

Een van onze duurzame oplossingen is de daktuin van het hotel. Deze groene invulling combineert duurzaamheid met een stukje esthetiek. Het groen op de daktuin op het Van der Valkhotel in Tilburg zorgt onder andere voor de opname van CO2 en hemelwater. Onderdeel van de daktuin zijn een ontvangstruimte, loungeterrassen en buitenjacuzzi’s. Gasten van het hotel hebben verder een panoramisch uitzicht over de stad.

Zonnepanelen en isolatie

Het dak van hotel Van der Valk Tilburg realiseerde Erdo ook zonnepanelen. Verder bracht Erdo ook dikke isolatiepakketten aan, om te zorgen dat de aanwezige warmte in het hotel niet naar buiten ‘lekt’. Een goede isolatie zorgt immers voor een minimaal energieverbruik.

Duurzame dakbedekking Van der Valk Tilburg