Ecofactorij, Apeldoorn

Duurzaam gebouw als beukenblad

Het Informatiecentrum Ecofactorij biedt huisvestiging aan bedrijven en organisaties die zich bezighouden met innovatie en duurzaamheid. De bijzondere vorm en lichtinval van het nieuwe gebouw maken van elke ruimte een karakteristieke werk- of vergaderplek. De natuurlijke airco (door de toepassing van PCM/zouten in wanden en vloeren) en andere duurzame innovaties zorgen voor een uitstekend werkklimaat. De vorm is geïnspireerd op het beukenblad-logo van de gemeente Apeldoorn.

Ecofactorij, Apeldoorn

Duurzame voorzieningen

  • In het infocentrum wordt duurzaamheid op verschillende manieren in de praktijk gebracht: een PV –dak
  • isolatie met schapenwol
  • alleen FSC hout
  • biomassaketel
  • revolutionaire warmte- koudeopslag in het gebouw zelf
  • energiezuinig lichtplan
  • opslag regenwater op terrein

 

Erdo zorgde voor de aluminium gevels en de in het dak geïntegreerde zonnemodules  (BIPV) in de ronde zuidgevel.
Verwerkte materialen:

  • Vlakke aluminium gevels
  • Zonnepanelen
Ecofactorij, Apeldoorn