Waterschap Rijn en IJssel, Doetinchem

Waterschap Rijn en IJssel, Doetinchem

Het nieuwe kantoor voor het Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem ligt op de rand van een kwetsbare groenzone, tussen stadscentrum en bedrijventerrein De Huet. De organische architectuur vormt een handreiking naar het kwetsbare landschap en behoedt het voor aantasting door een al te bruut oprukkende dozenarchitectuur van het bedrijventerrein.

Doetinchem, Waterschap Rijn en IJssel

De rondlopende en zich naar boven toe verwijdende glazen gevels worden alleen door de uitkragende vloervelden doorsneden. De vloerranden hebben een afwerking van geanodiseerd aluminium, waarvan de glansgraad wisselt, afhankelijk van de weersgesteldheid. Zo symboliseren de vloerranden de verschillende peilniveaus van het denkbeeldige water, dat door het binnengelegen dijklichaam wordt beheerst.

De vloeiende architectuur van het gebouw wordt extra benadrukt door de verticale aluminium vinnen op de gevelstijlen, die de welving van de gevels accentueren.

Voor de gevelbekleding verwerkt Erdo aluminium bedhaak panelen met repeterende perforatie en Led-verlichting.

 

 

Doetinchem, Waterschap Rijn en IJssel