Dakrenovatie Theater Rotterdam in opdracht van Gemeente Rotterdam.

Het bestaat uit 10 verschillende dakvlakken, waarbij een deel is omgetoverd naar een groendak en een deel voorzien is van zonnepanelen. De aanpassingen aan het hemelwaterafvoersysteem onder- en bovendaks behoren ook tot onze werkzaamheden. Daarnaast is de bestaande valbeveiliging aangepast en waar nodig worden delen vervangen dan wel uitgebreid zodat het weer voldoet aan de huidige eisen.

Een hele opgave voor het uitvoeringsteam. Want tijdens de renovatie gingen de voorstellingen door, moest de aan- en afvoer van materialen door het drukke stadcentrum en moest de veiligheid in de omliggende straten worden gewaarborgd. Voor extra veiligheid werden speciale steigers rondom het theater geplaatst. Tien verschillende dakvlakken betekent ook meerdere disciplines gelijktijdig op het dak. Dus de werkzaamheden moesten naadloos op elkaar aansluiten.

Esthetisch gezien hadden we te maken met de kleureis voor de dakbedekking voor de theaterzaal. En met het feit dat het nieuwe dak ten opzichte van het maaiveld niet hoger mocht worden dan destijds door de architect ontworpen. Door de verhoging van de isolatienorm werd het pakket aanzienlijk dikker. Door rondom een goot aan te brengen exact op de juiste hoogte, hebben wij het goed op kunnen lossen.