Skip to main content

Maandag 18 maart 2024 het ondernemersontbijt bij Gemeente Rotterdam met het thema Social Return.

Social Return in twee woorden betekent: kansen geven. Met als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geen om mee te doen met de samenleving door duurzaam en waardevol werk te creëren. Bij inkoopopdrachten wordt door gemeenten een sociale paragraaf opgenomen waarin staat dat er een bepaald bedrag of percentage hieraan besteed moet worden.

Ronald van Bemmel en Marieke de Jong vertellen:
“Een aantal jaar geleden hadden we vanwege het tekort aan vakmensen al de samenwerking gezocht met scholen om jongeren aan ons te binden en onderwijs te geven. Zo zijn we BBL-trajecten (werken en leren) begonnen. Onze meest recente klus, de renovatie van de Stadsschouwburg in opdracht van de gemeente, hebben we met social return ingevuld, 9 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opleiden. Die 9 lijkt niet veel, maar dat is 25 procent van ons personeelsbestand. De jongeren met wie het lukt, hebben nu een vaste baan. Ontzettend mooi, ook voor ons bedrijf.”

Bij Erdo geloven we dat iedere vakman of-vrouw, met de juiste begeleiding en motivatie, van toegevoegde waarde voor ons bedrijf is.