Naturalis brengt met nieuwbouw en renovatie alle activiteiten onder één dak

Voor Naturalis realiseert J.P. van Eesteren de renovatie en nieuwbouw van het complex in Leiden. Als aan het eind van de zomer 2019 het nieuwe gebouw opengaat, ontstaat er een prachtige mix van museum, laboratoria- en onderzoeksfaciliteiten, kantoorruimte en de volledige natuurhistorische collectie van 42 miljoen objecten. Erdo realiseerde voor dit alles één waterdicht, goed geïsoleerd en duurzaam dak.

Nieuwbouw en renovatie

Het project is een combinatie van nieuwbouw en renovatie van bestaande gebouwen. Het nieuwe museum- en laboratoriumgebouw vormen straks een geheel met de kantoren en collectiedepots, en een deel van de onderzoeksruimte. In totaal omvat het project circa 38.000 m² (18.000 m² renovatie en 20.000 m² nieuwbouw). Erdo heeft de nieuwe en bestaande gebouwen van nieuwe dakbedekking voorzien.

Sedumdak voor waterberging en koeling van het gebouw.

Op een deel van de daken is een groendak met sedum gerealiseerd. Een dergelijk dak draagt bij aan de verduurzaming van het museum doordat een sedumdak onder meer voor waterberging en afkoeling van het gebouw eronder zorgt.