Skip to main content

Eerste Use4ReUse certificaat uitgereikt voor platte daken.

IsoBouw en Erdo zijn al jaren partners in het innoveren van het dak. Begin dit jaar zijn wij gestart met de ontwikkeling van een Circulaire Hub. Dit doen we in het kader van onze participatie bij het kennisplatform ZERO250. Van alle werken worden de EPS verwerkingsresten gesorteerd en centraal verzameld, gecontroleerd en klaar gemaakt voor recycling in samenwerking met IsoBouw.
In mei dit jaar starten wij met de dakrenovatie op de school Talentum in Amersfoort. De verzamelde EPS van de afgelopen periode krijgt op het dak van de school een nieuw leven. Ook worden de EPS verwerkingsresten op dit project (ca. 950 m2 dakoppervlak) door onze dakdekkers gescheiden. Aansluitend wordt het door IsoBouw opgehaald en weer gerecycled tot nieuwe EPS producten. Want EPS producten van IsoBouw zijn 100% recyclebaar. Duurzaam, circulair en geen stortkosten voor onze opdrachtgever.

Woensdag 8 februari 2023 was het zover! Op onze mooie stand op de BouwBeurs hebben wij het eerste Use4ReUse certificaat voor platte daken van IsoBouw in ontvangst mogen nemen. Dit is onderdeel van de recycle-service Use4ReUse van IsoBouw en past uitstekend in de duurzaamheidsstrategie van beide bedrijven.