Klimaatdaken

Het Erdo Klimaatdak

Het Erdo Klimaatdak is een duurzame installatie die wij voor bestaande platte daken in eigen beheer hebben ontwikkeld. De constructie bestaat uit lichtgewicht, gebogen aluminium dakelementen, waarop zonnecellen zijn aangebracht.
Een Klimaatdak zet zoveel mogelijk zonlicht om in elektrische energie en weerkaatst grotendeels de zonnewarmte die op het dak valt. Bovendien fungeert het systeem als een isolerende bufferzone. Doordat de ruimte onder het Klimaatdak wordt geventileerd, blijft het in een gebouw veel langer koel. Dat levert een flinke besparing op in de koelkosten.

Erdo B.V.

De constructie

De lichtgewicht constructie voor het Klimaatdak kan eenvoudig en snel op de ondergrond van bijna elk bestaand dak worden bevestigd en omvat praktisch het totale beschikbare dakoppervlak.
De constructie bestaat uit aluminium felsbanen waarop amorfe zonnecellen zijn bevestigd. De felsbanen liggen op lichtmetalen spanten die aan het dak worden verankerd. Hiervoor is maar een klein aantal doorvoeringen in het bestaande dak nodig. Tijdens alle werkzaamheden blijft het dak wind- en waterdicht. Rondom de enigszins bolle vorm van het Klimaatdak realiseren we een brede goot van EPDM die direct aansluit op de dakrand. De verouderde dakbedekking verdwijnt daardoor volledig onder het Klimaatdak en de EPDM-goten langs de randen.

Erdo B.V.

Koeling en duurzame stroom

Het Erdo Klimaatdak vormt na installatie een extra schil over het bestaande dak en functioneert daardoor als een soort tropendak. De schil absorbeert het licht maar reflecteert een groot deel van de warmte die zonnestraling veroorzaakt. Daarmee zorgt het klimaatdak voor een aanzienlijke reductie van de opwarming van uw gebouw. Dit reduceert de behoefte aan koeling.
De technische levensduur van het Erdo Klimaatdak bedraagt ongeveer 50 jaar. In die periode bespaart u langdurig op de energiekosten van uw (bedrijfs)pand door de zonne-energie die het dak opwekt. Tegelijkertijd bespaart u op de kosten voor koeling van het gebouw. De energie die u opwekt maar niet zelf benut, kunt u aan het elektriciteitsnet terugleveren.

Erdo B.V.

Onderhoud

De constructie van het Erdo Klimaatdak is zodanig dat onderhoud aan onderliggende installaties altijd mogelijk is. Doordat we de goten rondom met EPDM-dakbedekking uitvoeren, is de duurzaamheid van het gehele dak gewaarborgd. We garanderen daarnaast een hoge dakveiligheid met een gebruiksklare energiecentrale. Voor het onderhoud van het Erdo Klimaatdak kunt u een full service abonnement afsluiten. Wij nemen dan het volledige beheer en onderhoud voor onze rekening.
Benieuwd hoeveel energie u kunt besparen met een klimaatdak van Erdo? Neem dan contact op voor een afspraak met een van onze adviseurs. Zij informeren u graag over de mogelijkheden en besparingen.

Erdo B.V.